Heia Hotell, Våler

Heia Hotell ligger praktfullt til i landlige og rolige omgivelser.3 mil sør for Elverum og 1 mil nord for Flisa. Til Våler sentrum er det 900 meter.

Heia Hotell er et topp moderne og profesjonelt hotell med fine værelser, hyggelig restaurant, kro og bibliotekbar, og ikke minst et kjøkken vi er stolte av. Hotellet gjennomgikk i 2006 en betydelig restaurering og oppgradering. Trådløst nettverk fins over hele hotellet.

heia30110601Heia Hotell har sjel. Stedet har røtter helt tilbake fra tidlig på 1900-tallet og ble brukt som et rekreasjonssted for de jernbaneansatte. På 1930-tallet ble det et ordinært hotell frem til tyskerne okkuperte hotellet under 2. verdenskrig. Familien Unneberg fikk tilbake hotellet etter at krigen var slutt, men i meget dårlig forfatning. Likevel klarte de å bygge opp et solid og godt rykte for stedet. Stedet ble solgt videre i slutten av 1970-tallet. Heia hadde frem til da vært Solørs storstue og et sted folk likte å treffe hverandre. Familien Fossum utviklet stedet videre og i dag fremstår Heia Hotell med nye eiere som et solid og godt etablert overnatting og serveringssted.

Med disse rammer håper vi på, at Deres overnatting eller festopphold blir uforglemmelig.

16052014-04Rommene er lyse og moderne innredet med gode senger og god plass til klær og utstyr. Det er tv og trådløst nettverk på alle rom. 8 av rommene har eget bad, flislagt med varmekabler, innredet med dusj og egen terrasse. 2 suiter er innredet med salong. Dobbeltrommene er på ca 20 kvm, og suitene er på ca. 30 kvm. 8 rom av enklere standard har to nye felles toalett/dusj på gangen.

Sjursenstuene

bilde sjur«Stuene fikk navnet Sjursenstuene etter oppussingen i 2006.
Peder Nikolaj Sjursen kom til Våler som nyutdannet lege i 1885 og viet resten av sitt liv til denne bygdas ve og vel. Fra 1895 til sin død satt han i herredstyret, som varaordfører 1895-1901 og ordfører 1905-1914. Sjursen ble også valgt inn på stortinget i 1900 og satt der i to perioder for partiet Venstre.

Peder Nikolaj Sjursen var pådriver for at jernbanen ble lagt gjennom Våler. Likeså broforbindelsen over Eidsfossen og Vålers første aldershjem som ble realisert noen år etter hans død 3. august 1915.»

  
På Heia Hotell er vi opptatt av god mat og godt drikke. Dette serverer vi i Sjursenstuene. Fra vårt kjøkken får du rustikk, ærlig og smakfull mat med særpreg. Råvarene er lokale og forvandles ikke til det ugjenkjennelige, men behandles med omhu og omtanke der målet er å framheve smaken. 

Vår à la carte meny baseres på sesongens råvarer og er komponert her på huset. Med naturens eget spiskammer utenfor døra har vi også unike muligheter til å tilby deg en kombinasjon av tradisjonell mat med den lille ekstra vrien du ikke får andre steder. I vinkjelleren har vi mye god vin. Alt fra det du forventer å finne, til mer eksklusive årgangsviner. Men eksklusivt betyr ikke nødvendigvis dyrt. Hos oss er «dyre» viner rimelige. Rett og slett fordi vi unner deg opplevelsen av en årgangsvin uten at det koster deg en liten formue.

Kro&Spiseri åpner hver dag fra kl 14. Her har du mulighet til å nyte enkle retter og godt drikke. Dette kombinert med god musikk, blir alltid stemningen spesiell når en kan lene seg tilbake og slappe av i våre uformelle omgivelser.

Fra tid til annen har vi live musikk med trubadurer, som vi kombinerer med litt god mat som f.eks tapasbuffet.

Kroa på Heia er ikke bare et sted for hotellets gjester, men også et samlingssted for de lokale innbyggerne som kommer innom for å slå av en prat, nyte god mat eller drikke eller bare møte «gjengen» for å se fotball.

Vi viser det meste av sportsendinger på 150″ storskjerm!


Stuene egner seg til mindre selskap eller møter, det kan dekkes til middag for 24 personer i hver av stuene.


Kontakt oss

HEIA HOTELL AS
2436 Våler i Solør
Tlf: +47 62 42 02 00
Faks: +47 62 42 03 59
www.heiahotell.no
epost: post@heiahotell.no

Center map
Get Directions