Finnskogen Fritid, Våler Finnskog

Kynnavassdraget er en sammenhengende kjede av flere sjøer.Vassdraget ligger inne i vakre Våler Finnskog, og strekker seg fra Elverum i nord, gjennom Våler og inn i Åsnes i sør. Vassdraget byr på flotte muligheter for kano/kajakkpadling, der du kan gli stille gjennom landskapet, fiske på den rike gjeddebestanden eller ta et avkjølende bad der du måtte ønske.

PICT0081Finnskogen Fritid tilbyr opplevelser av høy kvalitet. Du kan overnatte i flotte tømmerbygninger, spise vertskapets nydelige retter tilberedt ute på åpen ild, og ta et avslappende bad i den vedfyrte badestampen som ligger nede ved Kynnas bredder. Tunet består av ljørkoie, stabbur med stue og soverom, samt et «mathus» med kjøkken og spiserom. Her har man i tillegg restaurert et gammelt tømmerhus hvor det er sengeplasser til 5 personer. Utendørs, gammeldags vannpumpe med naturlig friskt drikkevann er å finne på eiendommen. Utedo er en selvfølge her. Godt utbygd solcelleanlegg sørger for nødvendig elektrisitet. Gassovn med stekeovn samt stort kjøleskap er en del av interiøret.

 

IMG_1076Har du lyst på en nydelig, aktiv ferie eller weekend? Da er et besøk hos Kari og Arne Skarderud absolutt verdt å vurdere! De tilbyr i tillegg hytter og skogskoier av forskjellige størrelser også ellers i området, og noen enheter leies også ut på åremål. Våre hytter ligger midt i de vakre Finnskogene, med gode muligheter for jakt, fiske og friluftsliv. Det er i de senere år gjort et stort kultiveringsarbeid for å bedre endel fiskevann. Abbortjernet og Fiskeløystjernet, for å nevne noen, er gode plasser for ørret og abborfiske.

I Kynna kan du fiske, legge ut garn, ta lange turer med kajakk/kano, eller en sykkeltur på fine skogsveier. 100_5014Finnvegen er like i nærheten. Denne kan du følge helt opp til Finnskogleden, som er et utgangspunkt om du ønsker flotte kulturhistoriske vandringer i området. Alt dette kan du gjøre på egenhånd, men vertskapet hjelper gjerne til med turforslag.

Padler du nedover Kynna kommer du tett på dyrelivet, og opptrer du forsiktig – og til rett tidspunkt – kan du få være heldig å få se både ender, storfugl, bever og elg. Noen vil også synes det er spennende å høre ulven ule en klar måneskinnsnatt!

abbortjernTunet leies ut på weekend og ukebasis, og har idag 9 sengeplasser, samt enkle soveplasser til 10 personer.

På vinteren kan man friste med badestamp og isbading for de som vil ha litt utfordring på turen! Dette er en utrolig opplevelse i «blåtimen»! Vertskapet har også truger for en liten eller stor «ekspedisjon», og det er godt preparerte skiløyper ca 15 min unna med bil. Om sommeren er det både robåt, kajakk og kano i tilknytning til hyttene. Dette for de som ønsker en aktiv ferie og en spennende måte å oppleve Finnskogen på!Kynna_1_Juli_2006_007

Finnskogen Fritids «Kynnatun» ligger i naturskjønne omgivelser – et eldorado for padling og villmarksopplevelser! Passer for familier og små bedriftsgrupper som ønsker å komme hverandre litt nærmere i en travel hverdag. Tunet framstår som en intim og stemningsfull plass.

Priseksempel:

Familiepakke: Ukeleie(fredag-fredag) :kr.7000,- +8% mva

Minstepris for leie er 5000,-kr+8% mva.

Utleie av kajakker- kano
1 dag – 300,- pr. stk.
1 døgn – 400,- pr. stk.
1,5 døgn – 500,- pr. stk.
2 døgn -600,- pr. stk.

Bedrifter: Avtales i hvert tilfelle etter ønsker og behov

Velkommen skal dere være!

Med hilsen Kari og Arne Skarderud

Kynna_1_Juli_2006_033


Kontaktinformasjon
Ta kontakt med oss på telefon: +47 97 08 21 91
E-mail: aaskard@online.no


Center map
Get Directions