Svanberg pensjonat og Nedre Juvberget gård , Åsnes

Svanberg Pensjonat ligger fint til i berget under Gjersåsen på Arneberg. Pensjonatet ligger utrolig flott til med utsikt over «Balkan», Hof Vestside og Flisa. På Juvberget, som er en av de høyeste bergtoppene på Åsnes Finnskog, finner man Nedre Juvberget gård. Området ligger nordøst i Åsnes kommune – helt inntil svenske grensen.

Svanberg pensjonat

D6E_brosjyre-039Ærede gjest!

I en lun og trivelig atmosfære kan vi arrangere alt fra en enkel lunsj til banketter og festarrangementerer. I vårt kjøkken skapes mat av ypperste klasse fra norske tradisjonsrike retter til internasjonale menyer, vi bruker alltid de friskest og beste råvarene som kan skaffes. De vakre lokalitetene egner seg godt til bryllup, glade begivenheter og minnesamvær.
CE5_IMG_7280I samband med større arrangementer tilbyr vi våre gjester mulighet til overnatting. Vi har per i dag 6 dobbeltrom i hovedbygningen og 4 hytter ute, totalt 21 sengeplasser.

Stedet har hatt bebyggelse fra tidlig 1800-tallet, opprinnelig var dette to småbruk kalt Viborg og Nedre Berget. Stedet ble kjøpt av Marie og Olav Svanberg i 1940. Siden den gang har stedet blitt bygd ut med jevne mellomrom.. Like etter krigen startet sommergjestene å komme til Svanberg, og i slutten på 1950-tallet strømmet det på med danske turister sammen med påskegjester fra Oslo. Dette var en stor del av driften til langt ut på 70-tallet. I og med Olav Svanberg sin interesse for vinteridrett ble mang en skitur lagt innom Svanberg for noe varmt å drikke og spise i denne perioden.

Hvorfor velge Svanberg?

4D4_IMG_7296I dag er det tredje generasjon som driver stedet og driftsformen har endret seg. For vertskapet handler det om å levere et førsteklasses produkt da det gjelder mat, drikke og servise til våre gjester. Med solid kunnskap og lang erfaring fra bransjen kombinerer vi mat og vin i flott harmoni. Hos oss er du garantert en kulinarisk opplevelse.

Overnatting

I samband med større arrangementer tilbyr vi våre gjester muligheter for overnatting. Vi har per i dag 6 dobbeltrom i hovedbygningen og 4 hytter ute, totalt 21 sengeplasser.

På Svanberg Pensjonat etterstreber vi alltid å oppfylle kundens ønskemål og behov,  når det gelder pris, kvalitet og andre spesielle ønskemål.


Kontakt oss for tilbud og menyforslag
Velkommen til Svanberg!


Nedre Juvberget gård

A4F_juvberget-foto01På Juvberget, som er en av de høyeste bergtoppene på Åsnes Finnskog, finner man Nedre Juvberget gård. Området ligger nordøst i Åsnes kommune helt inntil svenskegrensen. Trolig på grunn av sin utformning kalte finnene i området Juvberget for Kirkomäki (Kirkebacken). Plassen ble første gang ryddet på midten av 1600-tallet av Mathis Juvberget, som senere ble sendt til Akershus festning for at han ikke hadde betalt sin skatt og døde der.

Ifølge kirkebøkene bodde det mange husmenn, husfinner og arbeidsfolk på de forskjellige torpene i Juvbergsskogen mellom 1700 og 1800-tallet.

Forfedrene til dagens eier av Nedre Juvberget gård overtok stedet i 1822. De eksisterende bygninger på gården er satt opp i tidsrommet 1896-1899.

Nede ved elven, som avgrenser Juvbergsskogen ved et nydelig fossefall kalt Øvre Flisfallet, ligger Fossejuv jakthytte.

Spesialitet

535_DSC00361Området, med sine gamle tradisjoner og finnemystikk, innbyr til gode naturopplevelser. Etter en opplevelsesrik dag i skogen tilbyr vi våre gjester bålmat i Fossejuv ved elvens rand, eller en eksklusiv herregårdsmiddag på gården. Her har man også muligheter for overnatting under enkle forhold.


 

Z98_DSC00369

Linda og Morten André Juvberget

Svanberg Pensjonat – 2266 Arneberg
Telefon: +47 62 95 35 70
Mobil: +47 90 57 53 94
Mobil:  +47 45 27 00 36

E-post: post@svanbergpensjonat.no


Svanberg Pensjonat er en del av Victoria hotell


Center map
Get Directions