Abbortjernet – Ørret og abborvann

Abbortjernet ligger øst for Risberget i Våler kommune.

10052014-11Tjernet ligger idyllisk til inne på en myr, og byr på spennende fiske etter ørret og fin abbor.

Kristoffer (13 år) med pen ørret fra tjernet.
Kristoffer (13 år) med pen ørret fra tjernet.

Tjernet inneholder både settefisk og stedegen ørret fra området.  Myren som omkranser tjernet er gjort gangbart ved hjelp av tilretteleggelse, og her er det fint for hele familien. Vi anbefaler at små barn har på seg flytevest ettersom det mange plasser er brådypt allerede inntil myrkanten. Foredelen med at det er dypt inntil kanten er at man da kan få flott fisk selv om man ikke klarer å kaste langt ut.
DSC06472-sTjernet ligger i 250 meter gangavstand mot øst fra parkeringsplassen, og her kan man fiske med stang fra land. Fluefiske er heller ikke noe problem her ute på den åpne myra.

DSC06480-s

Barn under 16 år fisker selvfølgelig gratis her. Baglimit er 3 fisk pr døgn pr fiskekort/fisker.

 

Bilde fra prøvefisket i Abbortjernet i 2013.

Gjeldende fiskekort: Våler Jakt og fiskeforening. Selges på bensinstasjoner, Trond Burud Risberget, YX Braskereidfoss, Shell Våler, Liv Rundberget, Anne K Ødegård, Risberget og DreamTM Norway i Våler.

Det settes inn ørret her med jevne mellomrom for å opprettholde et godt fiske. Vannkvaliteten er god, selv om fiskeutvalget ønsker å kalke for å øke pH noe.  I 2013 foretok man et forenklet prøvefiske for å sjekke tilstanden. Det er tilrettelagt rundt tjernet ved at man har lagt ut plank på myra for å beskytte den mot den økende trafikken av ivrige fiskere.