Gjeddekaker / Gjeddeburger

Gjedde er en utrolig god matfisk! Hvorfor ikke overraske med en skikkelig smakfull og herlig gjeddeburger på grillen neste gang du har med deg noen hjem fra fisketuren? Her er oppskrift til ca 4 personer:

1 kg gjeddefilet
3 ss potetmel
3 ts salt
1 ts pepper
litt reven muskatnøtt
3 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket
1 egg
150-180 gr bacon
3 dl melk
1 dl fløte
1 purre, finhakket
GJEDDEKAKER
Del filetene i litt store biter, strø over salt og la ligge trekke en liten time.
Kutt opp baconet i terninger, ha det i foodprossesoren og kjør til den er finhakket.
Ha oppi gjedda og bruk pulsfunksjon til blandingen er grovhakket.
Strø oppi mel, ha i krydder, hvitløk, løk og purre.
Kjør farsen og spe med egg, melk og fløte til du har en litt seig masse med passe konsistens.
Stek gjeddekakene over middels varme i litt godt smør eller på grillen penslet med litt olje.

Gær gætt i grove burgerbrød med salat og mætti snadder oppi!