Kanopadling på Kynnavassdraget

photo1En litt annerledes 17 mai helg, helt uten mas og kjas der fokus var lave skuldre og naturopplevelser. Turen startet med en liten biltur sørover og 40 minutt fra Elverum til festplassen på Kynna. Dino (hunden) var som vanlig spent og klar for tur. Ble ikke tatt noen bilder ved sjøsetting av kanoen da vi hadde nok med å holde oss tørre (mange år siden forrige kanotur).

Planen for turen var å bruke ei helg på å padle fra festplassen til Kynndammen, en ca 16 km padling i fine sjøer/åer. Padlet oss ned til Sævsjøen første dagen. Det er ca ei mil padling, 3-4 timer rolig padling medstrøms, en finfin tur for alle og enhver. Her satte vi opp lavvu og slo leir ute på odden. God plass, utedo, bålplass og det meste man behøver for å få en fin leir.

photo7
Foto: Jørgen Stensløkken

Solnedgangen var magisk, virkelig fredfulle sted som kan anbefales. Hunden Dino er som synes, godt over snittet interessert i fisking, og kan sitte ved fiskestanga å se ut over vannet i timevis. Han starter også dagen med vekking for å få oss igang med fiskingen. Ikke helt som alle andre border collier han der.

photo6
Foto: Jørgen Stensløkken

Fiskinga gikk trått denne helga, gjedde var det eneste som beit på, mye vann og tidlig på året har nok skylda i dette, skal jo normalt være veldig gode fiskevann her.  Fisken uteble stort sett, men koste oss gjorde vi “læll”. Bål, svartkjele, god mat, fin natur og masse dyreliv.

photo10
Foto: Jørgen Stensløkken

Den perfekte helgeturen om man vil komme seg bort fra hverdagen og maset for et par dager. En enkel tur som ikke krever det store av planlegging. Turen passer for alle, både 2- og 4 beint. Veldig lettpadlet. Massevis av fine steder, fine hytter, fascinerende natur hele veien nedover. Man får faktisk litt villmarksfølelse selv om man i realiteten ikke er langt unna allfarvei. Er i allefall ikke siste gang vi padler Kynna, det er helt sikkert! Alt i alt 16 km, god tid til å fiske, utforske, grille og kose seg på ei helg på denne ruta her.

photo4
Foto: Jørgen Stensløkken

 


Kanskje vi sees neste gang? 🙂 Hilsen Jørgen Stensløkken


 

Fotogalleri (klikk på et av bildene for å åpne galleriet)